fredag 26 augusti 2011

Puckat

Den här veckan har varit helt puckad hittills. Jag har i stort sett bara jobbat på natten, sovit på dan och varit i stallet en sväng på kvällen. Inget har gått bra, allt som kan jävlas har jävlats, känns det som i alla fall.. Men det är klart, bitterheten just nu kan bero på att klockan är 5 på morgonen och jag är helt sprängd!

I söndags va ett dressyrpass för Hanna inbokat, men jag hade drabbats av den där märkliga förkylningen som kommer ibland på helgerna, ofta söndagar. Den som gör att man är klubbad hela dan och går över framåt kvällen, mycket märkligt det där... ;P Hur som haver så flyttades träningen till måndag kväll, men som bekant hällregnade det i måndags. Det kändes inte så glammigt att åka iväg, göra taffatta försök till nåt dressyrliknande och bli dyngsur på köpet. Så träningen flyttades till i torsdan.
Idag (igår? I torsdags i alla fall, dygnsrytmen är lite rubbad) vaknade jag av att mamma ringde och meddelade att veterinären va påväg ut för att vaccinera Olle. Han grundvaccineras och fick sin andra spruta, så därför blev det ingen träning idag heller. Men på måndag, då jävlar! Då blir det träning, även om det regnar och haglar!

Hoppträningen i tisdags gick däremot skitbra! Vi hoppade en bana på 90 cm och det kändes riktigt bra även om Purobubben inte orkade hålla galoppen hela vägen. Svängen till första hindret va rena omhoppningssvängen så där gled vi förbi första gången. I andra försöket kunde jag "sätta" Puro lite bättre i kurvan så då hittade vi rätt och klarade oxern galant. Han är så fin, våran Puro. Genomgod, modig och hinderklok. Vad mer kan en matte begära? :) Han va ganska pigg och lite het (med Puromått mätt) så bitvis blev han lite stark. Ibland gick det lite fort och va stressigt, men i det stora hela kändes det kanon!
Nästa vecka blir det lättare övingar, så Puro känner att han är kungen av banan. För då är det ju exakt 3 dagar kvar till våran livs andra start i en lokal 90cm... :D

Talleban har fått dressyra lite på ängen och imorn blir det uteritt. Han behöver förövrigt ett till träns, det är så drygt att måsta byta bett hela tiden (vi har tränsbett på banan, men använder fortf jaktkandar i skogen). En perfekt ursäkt till att fara till Pegasus imorn och shoppa upp lönen, den bränner i fickan! Olle behöver nya strykkappor också och en martingal, Puro vill prompt ha ett "Priority-schabrack"... Det blir nog inte svårt att göra sej utfattig de sista två veckorna den här månaden heller! ;)

Wiiie! Förra sommarens försök på 110 cm ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar