söndag 22 januari 2012

Hästar över 165 cm har rull-förbud

Huga, dagen började med en hjärtattack!
Vi hittade Talle upp och ner i hagen, med alla fyra i vädret. Han hade rullat fast i snön och tog sej inte upp. Det blev riktigt läskigt, han andades jättetungt och darrade. I panik skottade vi runt honom, klippte loss snören och gjordar på täcket, försökte gunga upp honom men inget funkade.
Som tur va kom bästa grannarna och hjälpte oss, och medan jag står och pratar med veterinären i mobilen lyckades dom andra rulla runt Talle med hjälp av longerlinan.

Det märktes att han va rejält vimmelkantig när han väl kunde resa sej, stackarn. Han vinglade lite och va allmänt nervös och småskraj.. Tack och lov blev han sej själv igen ganska fort :)

Det här har hänt två gånger tidigare, fast då har det varit betydligt enklare att få upp honom. Talle måste ha lättare för att rulla fast än andra, eller så ger han upp direkt. Det måste va en enorm belastning på hjärtat och lungorna att ligga sådär, med tanke på hur han lät trodde vi knappt att han fick luft alls!


Tack Charlotte, Monica och Tony för hjälpen! 

Alla klarade sej helskinnade från det där. Nu är även volvon hel igen, lagomt till EFTER seriedressyren. Sjukt surt!
Men, ikväll blir det hoppning för mister Puro, kul kul!

2 kommentarer:

  1. Men så olustigt:O Som du säger så kanske han har lätt för att rulla fast!! Hoppas att ni slipper liknande senarion framöver!!

    Vad trevligt för Puro att få hoppa:D Han är så fin "lilla" hästen!!!

    Mvh Anna & Tabasco:)

    SvaraRadera
  2. Men usch va otäckt! Så skönt att ni fick upp honom till slut och att det verkar ha gått bra trots allt.

    SvaraRadera