måndag 25 juli 2011

Ny pålle, anmälan till tävling och allmän pepp!



Ny stjärnan! :D :D Skönheten är en femåring från Gävle. Han heter Dells Boy men kallas för Olle eller Olsson :) Olle är en irländsk sporthäst som flyttade till Sverige i mars. Han är riden "ordentligt" i cirkus två månader så det blir onekligen ett spännande projekt! Olle är snäll, trevlig, lugn och cool. Perfekt för oss :)

Hittills har allt gått superbra, Olle motsvarar verkligen våra förväntningar. Första dagarna tog vi promenader efter vägen och sen har det blivit några pass på lilla ridbanan hemma. Idag red vi ut, jag på Olle och mamma på Purjan. Olle va jättemysig, inte ett dugg tittig eller på tårna. Det var bara när tre rullskideåkare susade förbi som han skyggade lite, väldigt skönt med ännu en trygg häst :)

Bilderna ovan är från första dagen, när han precis kommit till sitt nya hem.


Den här bilden är tagen från ridbanan. Nu går Talle och Harry på ängen längst ner och Puro och Olle går i den största hagen (två ängar + vinterhagen).


Pu och Olle har blivit BFFs! Dom kliar manke, rycker grimma, busar och äter sida vid sida hela dagarna :) Eftersom dom går i den hagen som pållarna gått på hela sommarn stödutfodras dom. Ikväll va det regn och rusk, därav täckena.

Allt känns så oerhört motiverande och kul just nu! Nya hästen är perfekt och dessutom är jag och Talle anmälda till dressyrtävlingen i Lycksele den 13e! Kul att äntligen komma iväg igen. Jag anmälde oss till LC2 och LB1, kanske är det fjöligt att rida LC med Talle som faktiskt gick MSV förra året med sin dåvarande, duktiga ryttare. Men det är för min skull, jag vill hålla mej till en låg nivå så här i början av min "tävlingskarriär" :) Nästa år, då jäklar.. ;)

Vi har även liten besökare på gården nu, grannarna lånar en hage till sin islänning efter att ha varit tvungna att ta bort sin andra sötnos. Självklart ställer vi upp, lilla pållen ska inte behöva stå ensam!

Full rulle med andra ord :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar