fredag 17 juni 2011

Lugnet är återställt




I tisdags kunde vi äntligen rida ut på båda pållarna igen! Helt underbart att allt går åt rätt håll  :D Puro slapp ut ur boxen i måndags och Talles knä är bra, så nu jäklar är vi på banan igen!
Vi tänkte först rida upp i skogen, förbi grannens hagar, men det blev lite bökigt. Grannarna har en ny stjärna i hagen och när vi kom nära blev Talle en dramaqueen. Han gnäggade som en tok och började backa och snurra runt så vi nästan hamnade inne i stängslet. En minst sagt oväntad reaktion, men det är kul att det är lite liv i gammgubben :) Hur som haver så gick det bra, när jag fick styrsel på Talle igen vände vi och red upp i skogen på en annan väg.

Nu är det officiellt, det blir en till häst i stallet! :D :D Talle och Puro är helt underbara och lämnar aldrig gården, men vi vill ha en lite yngre häst med lite mer kapacitet. Dom två lokala tävlingarna vi hunnit med i år har gett blodad tand och nu har äntligen beslutet mognat fram. Den tredje hästen ska vara snäll som attan och trevlig i all hantering och ridning.
Det ska bli sjukt spännande att leta häst igen, trots att en del säljare är allt annat än ärliga. Igår mejlade mamma på en annons om en häst som verkade passa oss som handen i handsken. Ägaren lät jättepositiv och hästen skulle va det trevligaste som gick i ett par järnskor, men efter att ha googlat hästens namn förstod vi att det va så långt från sanningen man kunde komma. Enligt medryttarens blogg vägrar hästen gå från gården, bockar och har sej och är allmänt dampig. Blir less på sånt där, det enda som händer är att hästen säljs till fel person och blir en så kallad vandringspokal. Varför inte bara vara ärlig om vilken sorts häst det är man har och låta det bli rätt från början? Det tjänar alla på, både säljaren, köparen och framförallt hästen.
Vi har lite kontakt med Grevagården och i nästa vecka skulle det visst vara några fina och snälla halvblod på ingång. Med lite tur kanske vi hittar våran nya stjärna redan då! :D

Jaja, det löööser sej, vi har inte bråttom utan det får ta den tid det tar, men visst hade det varit fränt att ha med sej två hästar till dressyrtävlingen i Lycksele i augusti... ;)

För Puros del blir det förhoppningsvis en tvådagars i Övik i början av juli! Solänget och ridskolan har gått ihop och anordnar en hästival. Det är hopptävlingar i fyra dagar och under dom två första är det klasser som passar oss. Får jag ledigt från jobbet blir det 80 och 90 på torsdagen och 90 på fredagen. Hur perfekt som helst! Jag hoppas verkligen att vi tar oss dit, vore surt att missa en sån tävling som är perfekt för oss att få mer rutin av!

Nu ska jag gå och lägga mej, imorn är jag ev ledig och då blir det hästar för hela slanten! :)

2 kommentarer:

  1. Ni sålde väl Speedy för att ni inte hade råd och tid för 3 hästar?

    SvaraRadera
  2. När vi lämnade ut Speedy på foder för senare försäljning skulle jag snart bli arbetslös och hade inget nytt jobb på gång. Nu har jag fått jobb på Bilfrakt och nu har råd med tre hästar igen. Anledningen till att vi ska skaffa en till nu är för att jag vill rida dressyr och börja tävla i framtiden "på riktigt". Så idagsläget hade han hur som helst inte varit rätt häst för oss. Det är jättetråkigt att han är till salu igen nu efter så kort tid, det enda vi kan göra är att hoppas på att han säljs till nån som kan och vill ge honom ett varaktigt hem...

    SvaraRadera