tisdag 28 juni 2011

lugn hoppträning




Vi fick börja med att trava serpentiner mellan de tre oxrarna och jobba på att få hästarna sätta under sej lite mer. Det kändes riktigt bra, när jag började förbereda bättre och visa Puro vad som va på gång slappnade han av mer och mer!


Därefter hoppade vi oxrarna, tre stycken med ett galoppsprång mellan varje. Puro tog i som attan och började få mjölksyra efter ett par vändor. Hindrena va små men rätt långa, så hästarna fick båda samla ihop sej och länga genom hela serien, mycket nyttigt! Den övningen blir nog en favorit i repris! I början kom vi lite fel på första vilket gjorde att det blev lååångt mellan dom två andra oxrarna..


Men vi fick till det och speciellt i höger varv flöt det på bra! jag skulle bara önska att jag gav lite mer eftergift, ska tänka på det nästa gång..
Vi avslutade med att hoppa två språng över ett räcke på 90cm. Vi kom lite fel o Puro hoppade av typ 2,5 m ifrån så det blev två megasprång! Men men, vi tar igen det nästa gång :P


 

Hemma i stallet fick Talle lite fyra ess-salva på skapet, det va skööööönt! Jag kände inte för att va med på bilden, därav censuren.. ;)

1 kommentar: