torsdag 31 januari 2013

Å djeez

Eftersom att vi har varit skonade från ledinflammationer tidigare har vi googlat som galningar på ämnet för att bli mer insatta.
Mamma tipsade om Strömsholms sida där dom skrivit en hel del om inflammationer i bakknän.

För att komma dit kan ni klicka här!

"Det är svårt att se och förstå att en häst är halt bak.
Hästen har svårt att gå i rätt form. Det är svårt att flytta hästens balans bakåt och de kan kännas framtunga att rida. Hästen har svårt att förflytta sig i en sidvärtsrörelse (då den hamnar med ena bakbenet under sig och får "all" vikt på detta ben som gör ont). Hästarna har svårt att gå nerför branta backar (då den tar emot sig med sträckta bakben som gör ont). Ofta berättar man att hästen plötsligt kan "tappa ett bakben"(då hästen plötsligt avbryter belastningen på ett bakben för att det gör ont) under ridning och då speciellt vid avsaktande.
Relativt sällan uppfattar man att hästen är halt utan pratar om en rörelsestörning, att den inte känns jämn eller har en stel sida. Hästen kan uppfattas boghalt på samma sidas yttre framben på en volt.
Väldigt ofta har hästen haft problem under en lång tid men ändå varit en fungerande häst. Problemen lyfts ofta upp till ytan först då hästen börjar protestera i arbete eller få sekundära problem med rygg och hältor i frambenen."

Det känns som att delar av det här kan stämma in på Olle. Jag har dock aldrig varit med om att han tappat ett bakben och han har inte haft så speciellt svårt att flytta sej sidvärts. Fast eftersom han är såpass grön är det ju svårt att veta, han kanske skulle ha kunnat ta i mer i skänkelvikningarna om han inte känt av knäna? Man blir verkligen galen av konstant spekulerande..

1 kommentar:

  1. Jag behandlade ju Salle en gång i båda kotorna och ena bakknät då han fick inflammation efter att han hade gjort något galet i hagen och sträckt sig. Jag behandlade en gång och sen var han fräsch igen och vi fick köra igång! Vet många som bara behövt en eller max två behandlingar och det är inte alls ovanligt så det är inte något att vara orolig över!

    SvaraRadera