onsdag 25 maj 2011

Springarn

Hoppningen igår gick lite sådär, Puro va pigg och ville bara gasa iväg i galoppen. Vi hoppade tre små hinder på en s-formad linje och í varje böj skulle vi göra en liten volt. Åt vänster gick det kanonbra, Puro bibehöll galoppen och kändes stadig, men åt höger tappade han lite och hamnade i den klassiska traloppen.

Mot slutet höjdes hindrena till 90-1m och vi skulle hoppa samma linje fast utan volterna. Första hindret, som va ett räcke, gick lite halvdåligt, och sen kom vi jättedåligt på det andra (en oxer på 1m) och fick ett stopp. Efter det sa Hanna att det va som att "rullgardinen drogs ner", Puro blev stressad, slutade tänka och vägrade hoppa. Det där har hänt förut och det enda som funkar är att få honom att varva ner och göra övningen lite enklare. Sagt och gjort, Puro taggade ner några snäpp och sen försökte vi igen. Då gick det mycket bättre, vi la volter innan hindrena så vi hade mycket plats och då hoppade han kanonbra, även om det minst sagt gick i övertempo :P

Bara att hoppas att det inte är en massa avancerade svängar i Sikeå på söndag, men enligt uppgift är det inte grand prix-banor med lite nedsänkta hinder på lokal nivå, så jag litar på det ;)


Grabbarna förra sommaren, ååå vad jag saknar sol och värme!

Idag fick hästarna vila, nattskift tar på så det fick bli en liten vilokväll ikväll. Imorn är planen att fara ut en sväng barbacka på Talleban, han får inte ha sadelgjord pga såren.. Blir intressant, kanske dags för första Talleavramlingen? ;)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar