tisdag 24 maj 2011

Inte igen!

I söndags hittade vi några flummiga sår på Talle, strax ovanför armbågarna på vardera sida. Dessa har inte blivit bättre och idag kom veterinären ut. Hon började med att böja båda knälederna fram för att se om svullnaden han har på knät påverkade honom, men han visade ingen hälta. Talle har ett gammalt ärr mitt på det svullna knät så vet rakade bort pälsen där för att se om det va ärret som ställt till det, men kunde inte hitta nåt.
Därefter kollade hon såren och dom är verkligen jättemärkliga! Först tänkte hon liggsår, men efter att ha tvättat och rengjort såg det inte alls ut som det. På höger sida är det en rätt stor såryta som är lite "köttig" och på den vänstra är det ett litet mindre. Hon kollade hur djupa dom va med en sond, men tack och lov verkar dom bara va ytliga. Jag fattar inte alls vars dom kan komma ifrån! Vi spånade fram alla möjliga olika teorier, men ingen verkade logisk. Talle lyckas verkligen med allt.. Hur som helst ska jag fylla på lite extra spån i boxen, om det nu (mot all förmodan) är liggsår. Och kanske ordna en permanentbädd? Lite sent på året för det, men man vill ju verkligen förhindra att det blir sådär igen...
Nu ska Talles sår tvättas och smörjas med en salva två gånger per dag och hans framknä ska smörjas med en gel som visst skulle va bra för svullnader vid leder. Knät är vi inte så oroliga för, det kan va en irriterad slemsäck eller nåt liknande, så länge han inte blir halt är det nog lugnt.

Det kan ha varit markmattan i hagen som Talle gjort sej illa på. Den har stuckit upp på ett ställe i hagen och i söndags skar mamma och Kennet bort det. Undrar om Talle har rullat sej och på nåt vis skurit sej på den? Jaja, vi får nog aldrig veta säkert, huvudsaken är att han läker fort!

1 kommentar:

  1. Neda jag tror det kommer gå hur bra som helst, som sagt tummar kommer att hållas.

    Det där lät hur skumt som helst. Sår från ingenstans. =/

    SvaraRadera