torsdag 23 januari 2014

Hackamore

Nu har jag precis kommit hem från stallet. Roger följde med och gjorde allt det praktiska medan jag red i ridhuset. En lyx-torsdag med andra ord ;) Blanko har fått torra och nariga mungipor efter att jag köpt Mouth butter, nåt lypsylliknande som verkade superbra men som det verkar är det rena skiten. Blanko har aldrig haft problem med mungiporna hos oss och nu sen jag började smörja in det där eländet har han blivit torr. Hädanefter blir det gammal, hederlig Helosan!

Hur som helst så ville jag inte rida på bett idag så jag provade Puros gamla hackamore. Det gick superbra! Blanko va lite trevande först men snart kunde vi jobba i en lång och låg form. Han kändes väldigt lyhörd för mina vikthjälper och rent allmänt va allt harmoniskt. Mot slutet började han dyka lite i traven och blev tung, men det krävdes inte mycket för att få honom att bära sej igen.

Så sjukt skönt att ha ett bettlöst alternativ som vi båda trivs med! Nu har Blanko en ganska stor bettgarderob på fem olika bett. Kandaret, ett rakt gummipelham, ett två-delat och ett tre-delat tränsbett och så nu hackamoret. Blir kanon :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar