söndag 13 oktober 2013

MuskelBlanko

Blanko visade sej på styva linan i torsdags när vi red för Rebecka! Vi fortsatte jobba med delar ur MSV C:1 och det kändes tydligt att Blanko blir allt starkare eftersom. Travprogrammet kändes bra, förutom att jag krånglade till öppnorna nåt alldeles otroligt. Det blev en massa vingel på grund av konstiga överkompenseringar från mej, men till slut fick vi till dom. Fast jag vill gärna skylla på att vi inte red efter väggen, "långsidorna" va tvärs över stora ridbanan ;) Slutorna fixade vi däremot bra.

I galopprogrammet kändes Blanko riktigt häftig! Nu orkar han gå i en lite mer samlad form övningen igenom vilket gjorde allt så mycket enklare. Förra gången vi tränade det här kändes det väldigt trångt och lite bökigt, men nu hade vi mycket mer plats över. Om ni förstår hur jag menar :)
Vi red enkla byten på serpentinbågarna, något som jag inte tränat med Blanko tidigare. Det gick över förväntan, pålle va helt med på noterna! Största problemet va att både jag och hästen blev lite för eggade och övergjorde allting. Jag förberedde för mycket vilket fick Blanko att nästan explodera av pepp och rätt snart va han så överambitiös att han inte hann lyssna riktigt på vad jag ville. Han visste att han skulle galoppera men hade inte tid att ta reda på vilken galopp han skulle ta, höger eller vänster... Rebeckas råd va att när vi kör fast så där och det blir lite pannkaka så ska vi bara ta ett varv i trav istället, för att lugna ner oss och få tankarna på annat håll. Men han känns jäkligt frän när han blir sådär, Blanko vill så mycket! 

Planen för den allra närmaste framtiden är att rida C:1an på klubbisen nu i slutet av oktober, för att få träna på att va innanför staketet. Och såklart för att få en domares utlåtande. Blir nog kul! Om inte annat så får ju publiken nånting kul att skratta åt :)

Ollegulls status är som den varit, och vi spekulerar en hel del i vad som kan vara orsaken till hältan. Det känns ju inte så kul att den är så diffus, skulle varit mycket enklare om vi visste exakt vad det var och varför. Men han är nöjd ändå och sköter sej riktigt bra trots att han i stort sett vilar helt och hållet. Så vuxen och duktig Olle börjar bli! På två veckor är det dags för återbesök igen så det är väl bara att avvakta tills dess..


Pippo vill inte alltid sitta still på kort :) Det är för roligt att springa och busa i höstlöven!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar