lördag 16 november 2013

Fördelen med att jobb skift

Nu är det ju som bekant den dryg perioden att ha häst, mörkt och stenhårt i backen ute och fullbokat ridhus. Jag jobbar ju bara dagtid nu, måndag-fredag så möjligheten att rida dagtid är som bortblåst. I torsdags provade vi att rida i ridhuset efter ridskolan, men det va näst intill omöjligt. Det va bokat 50 % och fullt med ekipage på den obokade halvan. Men Blanko bjöd ändå på en härlig känsla och va väldigt lyhörd. Vi kunde i alla fall trava, galoppa och jobba tempoväxlingar.

Generellt så går det bättre nu sen senaste Annträningen, efter att kindkedjetunneln togs bort. Det känns ju sisådär att det fortfarande är så stor skillnad på tränsbett/mjuka bett och kandaret. Men jag antar att det bara är att fortsätta på den inslagna linjen. Börja med lite mer utrustning nu för att sen kunna plocka bort. Allt för att helt slippa dragkamperna och bråket. Blanko har verkligen lärt sej att gå emot handen på milda bett, vilket är väldigt tråkigt. Men förhoppningsvis går det att skola om honom och Rom byggdes ju faktiskt inte på en dag… :) Målet är att han ska vara lika fin på tränsbett som på kandar en vacker dag!

 

IMG_2696

9 kommentarer:

  1. Hej Malin! Hittade in på din blogg och stal lite bilder på Talle, han flytta ju till oss på fredag och ska få vara lite pensionerad läromästare till min sambo ;-) Mvh Hannah

    SvaraRadera
    Svar
    1. Okej, ja jag hörde att han eventuellt skulle flytta :) Vars hamnar han nu? Låter jättebra, Talle är ju en perfekt läromästare :)

      Radera
  2. Han kommer att flytta till oss i Jämtön (Luleå) på lösdrift med 5 herrar (3 islänningar o 2 araber) o ja håller alla tummar o tår att dom kommer funka ihop, vi har en väldigt lugn o fin flock, inga bråkstakar o de är så harmoniskt när dom kan gå tillsammans o lösa rangen utan större skador, våra herrar är ju dock väldigt små så Talle kommer nog bli lite dinosaure i hagen....:-D

    SvaraRadera
  3. Du Kimblewickbettet ni ridit på är de ett rakt med el utan tungfrihet? eller var d ett delat?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter ju jättebra :)
      Antar att du menar jaktkandaret? Det är rakt med tungfrihet :) Sen trivs han bra på raka gummipelham också!

      Radera
  4. Tipp topp, nått speciellt vid lastning? Emma hade ju inte varit ut o åkt med honom något.

    SvaraRadera
  5. Njae, han är snäll att lasta och är lugn under färden! Dock kan man behöva ha en lina på sidan om rampen som fungerar som "vägg", då traskar han rätt in. Annars kan han prova att slinka förbi på sidan. Men lugn är han :)

    SvaraRadera
  6. Okej precis som mina egna pojkar då......vi plockar liksom fram linan o säger här är den o då drar dom en liten suck o traskar in....:-)

    SvaraRadera
  7. Något annat med herren vi kan tänka på?

    SvaraRadera